CATALUÑA: L’Ajuntament de Roses i el Síndic de Greuges signen un conveni

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració per tal d’oferir una millor atenció als habitants de Roses en la defensa dels seus drets en l’àmbit local. El conveni estableix que el Síndic ha d’oferir a l’Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació.

Aquesta actuació es concretarà, d’una banda, en la tramesa a l’Ajuntament d’un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i d’entitats de Roses que s’hagin atès al Síndic. D’altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat.

Després de la visita del Síndic a Roses del passat mes de novembre, l’Ajuntament ha volgut fer un pas més en la col·laboració amb aquesta institució i en el seu apropament a la localitat. D’acord amb el conveni aprovat, el Síndic oferirà a partir d’ara a l’Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació, que es concretarà en la tramesa d’un informe anual amb la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes realitzades.

Les dues institucions també acorden donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals. Amb aquesta finalitat, el síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l’abast d’una queixa. També podrà traslladar a Roses els assessors que consideri adequats perquè s’entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin i l’Ajuntament ha de facilitar-los un espai, que estarà situat a la segona planta del Teatre Municipal.

FUENTE: Síndic de Greuges de Catalunya

DERECHOS DE LOS ADMINISTRADOS