CATALUÑA: El Síndic rep 8 queixes i 20 consultes durant la visita a Salou

Els temes més destacats de les queixes i les consultes han estat relacionats amb els àmbits de l’educació, la salut i el medi ambient.
 
L’oficina del Síndic s’ha desplaçat a Salou per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d’aquesta localitat. En total, els membres de l’equip del Síndic han rebut 26 visites, que s’han materialitzat en 8 queixes i 20 consultes.
 
Rafael Ribó ha explicat l’Informe al Parlament 2009 en una xerrada oberta a tothom però adreçada principalment a representants d’entitats, fent un èmfasi especial dels temes relacionats amb Salou i el Tarragonès. A més, Ribó s’ha reunit amb l’alcalde, Pere Granados.
 
Pel que fa al nombre d’actuacions, el Síndic va iniciar l’any passat 36 actuacions a Salou (5 queixes i 31 consultes), 26 a Vila-seca (8 queixes i 18 consultes) i 65 a Cambrils (23 queixes i 42 consultes).
 
Els temes de les queixes presentades per veïns de Salou el 2009 fan referència a medi ambient, serveis socials i procediment administratiu. A banda de les 5 queixes presentades per veïns de Salou, durant el 2009 es van rebre 7 queixes que feien referència a l’Ajuntament de Salou de persones que no hi viuen.
 
Des de 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 94 desplaçaments, 58 durant els mandats del síndic Ribó. L’anterior abans de Salou va ser Cervera. Aquesta és la tercera vegada que visita el Tarragonès. Havia fet dues visites a Tarragona, els anys 1997 i 2007.
 
 
 FUENTE: Síndic de Greuges de Catalunya, España.