CATALUNYA: El Síndic rep 43 queixes i 41 consultes durant la visita a Tarragona

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat consum, urbanisme i serveis socials. L’oficina del Síndic de Greuges s’ha desplaçat avui a Tarragona per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d’aquesta localitat. En total s’han rebut 84 visites, que s’han materialitzat en 41 queixes i 39 consultes.

Membres de l’equip del Síndic han visitat els centres residencials d’acció educativa (CRAE) La Mercè i Sant Josep, el centre residencial d’educació intensiva (CREI) el Guaret, les dependències de la Guàrdia Urbana, l’àrea bàsica policial del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra i el Centre de Coordinació d’Emergències 112.

També s’ha visitat, el punt d’atenció a les persones sense sostre, i el centre residencial i centre de dia per a persones amb discapacitat física severa, Llar Sant Salvador. A més, el director de l’area de Consum i Territori, Francesc Vendrell, s’ha reunit amb Misericòrdia Montlleó, diputada delegada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona.

Els habitants de Tarragona van plantejar  al Síndic un total de 200 actuacions (74 queixes i 126 consultes) l’any 2010.

Pel que fa a les temàtiques més habituals de les 74 queixes presentades pels habitants de Tarragona durant el 2010, en 13 ocasions feien referència a l’apartat d’administració pública i drets (que engloba les queixes sobre procediment administratiu unilateral, responsabilitat patrimonial, contractació administrativa etc), 9 a multes de trànsit i 6 a consum.

Des de 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 100 desplaçaments arreu de Catalunya, 67 durant els mandats de Rafael Ribó. El Síndic ja va visitar Tarragona en dues ocasions anteriors els anys 1997 i 2007.

FUENTE: El Síndic de Greuges de Catalunya, España.