CATALUNYA: El Síndic participa al Simposi sobre Drets dels Infants i al XV Congrés de la FIO

En la seva condició de president de la regió europea de l’Organització Internacional de l’Ombudsman (IOI), Rafael Ribó va participar en la Junta Mundial d’aquesta organització, que va tenir lloc a les Bermudes del 17 al 20 d’octubre.

Un dels punts destacats va ser l’elecció de l’ombudsman de Nova Zelanda, Beverley Wakem, com a nova presidenta de l’Organització. També es van fer passos per reafirmar el paper de les zones continentals de l’IOI, com ara Europa.

També va participar els dies 21, 22 i 23 d’octubre en el Simposi Internacional sobre els Drets dels Infants, organitzat per la l’Associació de Defensors i Mediadors de la Francofonia (AOMF), per l’Ombudsman de Nouveau Brunswick, la Universitat de Moncton, al Canadà. En el Simposi es van tractar, entre altres temes, la  violència contra els infants i la protecció de la seva privacitat. Ribó va presentar l’informe monogràfic La protecció de la infància en situació d’alt risc social a Catalunya i altres actuacions destacades en el marc de la protecció dels infants dutes a terme pel Síndic. Com a conclusions, es va plantejar la necessitat de disposar d’un codi de bones pràctiques en el camp de la infància per guiar les polítiques públiques de garantia dels drets dels infants.

Pel que fa al Congrés de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman (FIO), que té lloc del 25 al 29 d’octubre a Cartagena de Indias (Colòmbia), Ribó ha mantingut reunions per millorar la coordinació i les relacions entre la FIO i l’IOI. També presentarà les conclusions de la Conferència de l’IOI-Europa, celebrada recentment a Barcelona, sobre els drets dels immigrants a les nostres societats i els mecanismes de prevenció de la tortura.

FUENTE: Síndic de Greuges de Catalunya, España.